Дії платника у разі прийняття рішення про неврахування таблиці даних платника податку

2022-11-21 16:33:32

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що відповідно до п. 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою КМУ від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – Порядок), платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника податку на додану вартість (далі – Таблиця) за встановленою формою згідно з додатком 5 Порядку.

Комісія регіонального рівня розглядає Таблицю з поясненнями протягом п’яти робочих днів після її отримання та приймає рішення про врахування або неврахування Таблиці, яке надсилається платнику податку в порядку, встановленому ст. 42 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – Кодекс) (п. 15 та п. 16 Порядку).

Відповідно до п. 17 Порядку, у рішенні про неврахування Таблиці в обов’язковому порядку зазначається причина такого неврахування.

Комісії контролюючих органів мають право прийняти рішення про неврахування Таблиці яку враховано, у тому числі в автоматичному режимі, що надсилається платнику податку в порядку, визначеному ст. 42 Кодексу якщо:

стосовно платника податку прийнято рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку, визначених у пунктах 1 – 5 додатку 1 Порядку;

до контролюючого органу надійшла податкова інформація щодо невідповідності інформації, зазначеної в Таблиці, видам економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України, яка свідчить про надання платником податку недостовірної інформації в таблиці даних платника податку.

Платник податку має право подати повторно Таблицю з поясненнями для розгляду комісією регіонального рівня та прийняття відповідного рішення.